Bert Anciaux pikt gruwelijke dierenmishandeling in Gaza niet

gaza_dieren

Na het zien van filmbeelden van het lossen van een lading Australische runderen in Gaza waarna de dieren wreedaardig en op de meest beestachtige manier mishandeld worden, reageerde SP.a- fractieleider Bert Anciaux ontzet. “Ik zag nu pas de filmbeelden van de gruwelijkheden. Dit kan echt niet, het is verschrikkelijk” aldus een aangeslagen Anciaux tegen de redactie van Joods Actueel.

Anciaux liet aan onze redacteur verder weten het hier niet bij te laten en zegt dat hij de zaak gaat aankaarten bij de bevoegde ministers. Letterliijk klonk het “Ik zal met overtuiging hierover vragen stellen en dat zowel aan de minister van Buitenlandse zaken als aan de minister van Volsgezondheid, bevoegd voor dierenwelzijn”.

Waarschuwing: opgelet de beelden zijn extreem gewelddadig. U kan ze hier bekijken.

Daarmee volgt Anciaux het voorbeeld van het Nederlandse parlementslid Marianne Thieme de voorzitter van de PVDD. Zij heeft aan de bevoegde Nederlandse minister gevraagd om na te gaan of er ook dieren vanuit Nederland worden geëxporteerd naar Gaza en indien dit het geval zou zijn om deze uitvoer onmiddellijk te staken.

Advertentie

In Australië is men evenmin te spreken over deze voorvallen: “Deze schokkende beelden tonen dat de Gazanen deze wrede praktijken zelf zo normaal vinden dat ze door tientallen worden vastgelegd met de camera’s van hun mobiele telefoon terwijl de menigte de brutaliteiten toejuicht”, dat zegt Lyn White, de Australische tegenhanger van dierenactivist Michel Vandenbosche van Gaia. We beschikkken over zoveel afschuwelijk beeldmateriaal van deze praktijken dat het aan het ongelofelijke grenst”, aldus de Australische dierenactivist die spreekt van de ergste bekende dierenmishandeling ooit.

Slechte reputatie
Palestijnen hebben geen goede reputatie als het op een fatsoenlijke laat staan waardige behandeling van dieren aankomt. Zo werden in het verleden ezels en paarden door Palestijnse dierenartsen (!) open gesneden en vol explosieven gestopt. Daarna werden de ongelukkige dieren tot ontploffing gebracht aan de grens met Israël.

Ook honden en katten worden vaak als een soort tijdverdrijf door jongeren mishandeld door ze te stenigen of met stokken dood te slaan of nog erger ze met benzine te overgieten en levend in brand te steken.