Videobeelden bevestigen Israëlische versie van de feiten

Jihadi met mes. Een foto genomen eergisteren op de Marmara boot. (foto: Israëlisch min. BZ)
Man met mes. Foto genomen op de Marmara boot, enkele dagen geleden.

Ijzeren staven messen, bijlen, brandbommen, schokgranaten en extreem geweld vanwege ‘vredesactivisten’. Let wel, enkel één schip, met aan boord extreme Hamas supporters uit Turkije, Indonesië en Pakistan maakte zich schuldig aan dit geweld. De andere vijf boten met Europese activisten boden enkel passief verzet en werden op een ordentelijke manier naar Israël gebracht.

Activisten zingen ‘slacht al de Joden’ op vloot Free Gaza

Soldaten getuigden zondagochtend dat aan boord passagiers haatliederen jegens de Joden zongen. Onder de liederen die werden gezongen was ondermeer het “Khaybar Khaybar ya yahud, jaish Mohammed saya’ud.” Die kreet betekent “Joden, herinner je Khaybar, het leger van Mohammed is weer daar”. Die song refereert naar een veldslag in de 7de eeuw toen Mohammed aan het hoofd van een leger de Joden afslachtte in de stad Khaybar die tegenwoordig in Saoedi-Arabië ligt.

Advertentie

Vice-minister voor BZ Danny Ayalon veroordeelde de haatliederen waarmee de activisten zich opzweepten om zich klaar te maken om de confrontatie met het IDF aan te gaan. “Het feit dat de deelnemers dergelijke liederen zingen toont de ware aard van een aantal van hen en hun werkelijke motivatie,” zei de minister.

“Dit toont aan dat velen onder hen niet zozeer gekant zijn tegen bepaalde facetten van de Israëlische politiek, maar reële en gevaarlijke haat koesteren jegens de Joden en de Joodse staat,” voegde de minister er nog aan toe. Hij merkte verder op dat “de belangrijkste organisator van het evenement een extremistische islamitische organisatie is die banden heeft met Hamas en Global Jihad en dat het hier zeker niet gaat om een oefening gaat in humanitaire zaken of mensenrechten. Verre van dat.”