Vuist voor Palestina protest komt naar ‘Joodse wijk van Antwerpen’

Een protestmars van de extreemrechtse N-SA met de naam ‘een vuist voor Palestina’ roept militanten op om nu vrijdag het protest te brengen tot de “Joodse wijk van Antwerpen”. Reden hiervoor is dat het “tenslotte vooral in deze wijken” is dat het “Israëlische terreurbeleid” wordt gesteund. Het N-SA hoopt ook dat de Joodse wijk voor hun actie zal “openstaan” en wil hen hun standpunten overbrengen.

De manifestatie gaat van start om 19u30 op vrijdag 4 juni, op een ogenblik dat de Joodse gemeenschap het vallen van de sabbat viert. Dan zijn ook extra veel families met kinderen op weg naar de synagoge. Vraag is of de datum en het tijdstip hiervoor bewust werden gekozen? De Joodse veiligheidsdienst zou extra hulp intrommelen en zou aan vaders die naar de synagoge gaan vragen om alvast geen kleine kinderen mee te nemen voor de dienst.

Het N-SA is een racistische groepering die tegen zowat alle minderheden fulmineert: Joden, homo’s, zwarten en moslims.

Teksten als deze lees je vaak op hun site:

“De staatsveiligheid zou zich beter eens bezighouden met uit te zoeken hoeveel joodse mannen van Belgische nationaliteit er nu op dit ogenblik mee aan het moorden zijn in Palestina, want het is toch een publiek geheim dat veel joden in ons land hun legerdienst uitzitten in Israël.”