Kopstuk van Hamas op ‘vrijheidsvloot’

min Abou Rashed (rechts) zat vorig jaar in Cairo aan tafel met Gretta Duisenberg en de Nederlandse ambassadeur. Foto: Floris Scheplitz
Abou Rashed (rechts) zat vorig jaar in Cairo aan tafel met Gretta Duisenberg en de Nederlandse ambassadeur. Foto: Floris Scheplitz

De Telegraaf uit Nederland bericht onderstaande. Merk op hoe de Telegraaf het woord ‘Vrijheidsvloot’ met aanhalingstekens plaatst.

AMSTERDAM – De Nederlander Amin Abou Rashed (43), die door Israëlische commando’s is gearresteerd aan boord van de ‘Vrijheidsvloot’ voor de kust van Gaza, is volgens inlichtingendiensten een kopstuk van terreurorganisatie Hamas.

Gisteravond laat maakte Israël bekend dat alle opgepakte zeshonderd buitenlandse actievoerders binnen twee dagen zullen worden vrijgelaten. Onder hen zijn twee Nederlanders: Rashed en Anne de Jong (29).

De van oorsprong Palestijnse Rashed heeft een Nederlands paspoort en opereert vanuit Rotterdam.

In zijn strijd tegen Israël verloor de Nederlandse activist eerder een arm. De Nederlander wordt aangewezen als een van de organisatoren achter de ‘vredesvloot’ door de officiële website van de Moslimbroederschap, een beweging die strijdt voor islamdominantie.

Advertentie

“Rashed is de leider van de Hamas in Nederland”, zegt een inlichtingenbron. “Hij komt onder een alias, namelijk Amin Abou Ibrahim, voor in meerdere inlichtingenrapporten. Hij werkte voor de beruchte Nederlandse stichting al-Aksa, die werd verdacht van fondsenwerving voor de terreurorganisatie Hamas. Hij is ook zeer actief in de Stichting Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS)”, aldus de inlichtingenman.

Hamas heeft als financieringsbron wereldwijd islamitische ‘liefdadigheidsinstellingen’. De Nederlander Amin Abou Rashed wordt genoemd in relatie tot de Holy Land Foundation, een beruchte liefdadigheidsorganisatie die in Amerika werd opgerold voor het financieren van Hamas.

Lees het bericht op de website van de Telegraaf.