N-SA, linkse taal in een rechts verhaal

Een betoging van solidaristische jongeren. (Foto Ittai De Vree en Gerald Henderickx)

Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief, kortweg N-SA, is een relatief nieuwe extreem rechtse jongerenorganisatie. Ze hanteren een opmerkelijke retoriek, die traditioneel rechtse ideeën vermengt met linkse thema’s. Ze zijn antikapitalistisch en keren zich tegen de politieke elite en immigratie. Gerald Henderickx en Ittai De Vree, studenten journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen, maken een portret van het N-SA.
De Vree en Henderickx volgden het N-SA gedurende het afgelopen academiejaar. Ze trachten de kijker inzicht te geven in de denkwijze van het N-SA. De reportage werd afgelopen dinsdag als eindwerk voorgesteld.

Eddy Hermy, de hoofdcoördinator van het N-SA, doet enkele straffe uitspraken en vertelt hoe de organisatie aan haar ideeën komt. Zo vertelt hij waarom zijn extreem rechtse organisatie zich tegen het hoofddoekenverbod kant en het opneemt voor de Palestijnen. In de reportage ziet u ook unieke beelden van N-SA-feestjes en getuigenissen van militanten.

Bekijk hier de video: