Zuid-Koreaanse robot Hubo is welkom in Israël

Bij zijn bezoek aan Zuid-Korea eerder deze maand wachtte president Peres niet alleen een bijzonder hartelijk menselijk onthaal maar ook een speciale begroeting door Hubo. Hubo is de lokale robot die de Israëlische president  met een handdruk en bloemenruiker begroette op de campus van het Kaist, het Koreaanse Technologisch Instituut  in Zuid-Korea. Shimon Peres reageerde erg ad rem op de bijzondere gastheer door hem uit te nodigen om Allya naar Israël te maken waar hij een een upgrade kon krijgen bij aankomst.

Daarmee verwees Peres speels naar de voortrekkersrol die Israël speelt op het terrein van de robotica. Bovendien porde Peres Hubo extra aan met de belofte dat hij lekkerste  humus ter wereld op zijn Israëlische robotmenu zou krijgen. Of Hubo met het voorstel van de president om in Israël te komen wonen heeft ingestemd is ons niet bekend.