Hartverwarmende pro-Israëlmanifestatie in Den Haag: ‘Om Sions wil niet zwijgen’

Gisteren organiseerde Christenen voor Israël en een aantal andere organisaties een pro-Israëlmanifestatie in Den Haag. Er waren speeches van de organisatoren en ook de Israëlische ambassadeur in Nederland sprak te menigte toe. Volgende tekst plukten we van de website Christen voor Israel in Nederland:

“In de afgelopen weken heeft Israël het flink moeten ontgelden in de media. Nog vóór enig onderzoek is gedaan naar feiten rond het Free Gazaflottielje, wordt Israëls handelen door 189 landen en 222 internationale organisaties veroordeeld. Israël is een land dat alleen staat en bedreigd wordt, en dat wordt versterkt door ons zwijgen.

Enkele organisaties hebben de handen ineen geslagen om te laten zien dat er in Nederland wel degelijk vele trouwe vrienden van Israël zijn en dat wij verlangen naar evenwichtige berichtgeving, waarin ook aan Israël’s situatie recht wordt gedaan.

Vanaf het Plein liepen we via de Lange Vijverberg naar de Israëlische ambassade op de Buitenhof, alwaar we om 14.00 uur een verklaring van solidariteit en vriendschap hebben overhandigd aan de ambassadeur van Israël, dhr. Harry Kney-Tal. Deze verklaring was ondertekend door onder andere Isreality, Pillar of Fire, stichting Schreeuw om Leven, Comité Gemeentehulp Israël, het Israël-Platform en vele andere Israëlvrienden.”