Ludo Abicht gelooft niet dat Joden Antwerpen verlaten

Ludo Abicht

Ludo Abicht, auteur van een boek over de Joden van Antwerpen, gelooft niet dat er binnen 50 jaar geen Antwerpse Joden meer zullen zijn. Dat vertelde hij in een radio interview.

Beluister hier het gesprek:
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2010/06/abicht.mp3]

Pittig detail en naast de kwestie van de Joodse demografie in de stad, Ludo Abicht vindt dat Joodse Antwerpenaren het Midden-Oostenconflict naar hier importeren. Ze zouden dat doen door vreedzaam te protesteren voor Israël (wat éénmaal gebeurde in de laatste 5 jaar) en aan een jaarlijkse solidariteitsavond (nota bene georganiseerd door Christenen voor Israël) deel te nemen. Te weten, deze pro Israël uitingen zijn er vooral om de grote stroom anti-Israël demonstraties te counteren en van antwoord te dienen.

Geweld naar onze straten brengen, Joodse mensen bedreigen en uitschelden, molotov cocktails gooien naar Joodse instellingen, ‘dood aan de Joden roepen’ en gewelddadige protestdemonstraties organiseren, DAT, is het importeren van het conflict.

Een keer per jaar vreedzaam steun betuigen, lezersbrieven en opiniecolumns schrijven DAT is op een beschaafde manier je mening uiten en mag je zeker niet bestempelen als het importeren van het conflict.

Advertentie

Beluister ook Diane Keyser die de Radio een rondleiding geeft van de Antwerpse diamantbuurt:
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2010/06/Keyser.mp3]