VRT-nieuws toont géén voedseltekort in Gaza

Onze openbare omroep bracht vandaag 21 juni tijdens het Tv-journaal van 13.00 uur verslag uit over de aangekondigde maatregelen waartoe de Israëlische regering besloten heeft.
VRT laat in het nieuwsitem een winkelier in Gaza aan het woord die hoopt dat de versoepeling van invoer van goederen vanuit Israël naar Gaza vlug zal plaatsvinden. Dat er echter geen gebrek is aan voedsel dat toont de VRT dit keer zelf want de rekken van de man zijn winkeltje staan er goed gevuld bij. En dat is natuurlijk voor de gewone Jan-Palestijn-met-de-pet zoveel te beter.

Het voorval doet denken aan een soortgelijk gebeuren met de Britse activiste Laurence Booth vorig jaar aan boord was van de Free Gazavloot, kort voor het uitbreken van het Gazaconflict in 2009. Die zei toen in een interview dat de toestand in Gaza verschrikkelijk was en “de situatie erger dan in Darfoer” (waar tussen 2003 en 2008 vierhonderdduizend mensen werden uitgemoord door Arabische milities en bijna 2,5 miljoen Soedanezen op de vlucht zijn voor het geweld). Booth vervolledigde het beeld dat ze ophing over Gaza met haar statement dat “Gaza  een echt  concentratiekamp is”.

Een AP-fotograaf maakte echter een kiekje van mevrouw Booth terwijl ze softdrinks en snoeprepen kocht in een Gazaanse supermarkt waarmee hij  haar beweringen als bijzonder  leugenachtig ontmaskerde: