Schokkend: Nieuw liedje moedigt kinderen aan tot martelaarschap

De Bahreinse kinderomroep ‘Paradijsvogels’ zond onlangs een nieuw liedje uit, waarin kinderen over hun verlangen naar martelaarschap zingen. De tekst bevat onder andere de volgende strofe:

“Als we als martelaren sterven, gaan we naar het Paradijs. Zeg niet dat we nog jong zijn: dit leven maakt ons volwassen. Wat heeft onze jeugd voor betekenis zonder Palestina? Ook al schenkt men ons de hele wereld, we zullen haar niet vergeten.”

Vervolgens verschijnt een oudere  man die het volgende zingt: “Kinderen, jullie moeten je religieuze verplichtingen nakomen. Er is geen God, behalve Allah, en Allah houdt van martelaren.

De oprichter van de ‘Paradijsvogels’ is de Palestijns-Jordaanse zakenman Khaled Maqdad. De kinderomroep bestaat sinds 2008 en zendt sindsdien vooral kinderliedjes van de gelijknamige muziekgroep uit. Daarbij horen ook liedjes waarin Hamasleider Ahmad Yassin verheerlijkt wordt.

Nota van de redactie: Voorlopig heeft geen enkele Vlaamse NGO (normaal altijd zo bezorgd om het welzijn van de Palestijnse kinderen) een veroordeling uitgesproken. Aangezien we weten dat de website van Joods Actueel nauwkeurig door hen wordt gelezen, hopen we dat het er toch nog van komt. Een andere optie is natuurlijk dat Broederlijk Delen Israël hiervoor verantwoordelijk zal houden.

Advertentie