Colosseum doet lichten uit voor Gilad Shalit

De Italiaanse stad Rome heeft op een wel zeer unieke manier meegewerkt aan de ceremonies rond de vierde verjaardag van de gevangenneming van de Israëlische soldaat Gilad Shalit door Hamas. Deze jonge soldaat werd ontvoerd tijdens een aanval van Hamas (dus niet tijdens een militaire operatie van Israël) en werd sindsdien elk contact met de buitenwereld verboden.

Tegen de conventie van Genève in mag ook het Rode Kruis de soldaat niet ontmoeten of zijn boodschappen overdragen aan zijn familie.

De burgemeester van Rome deed mee aan de actie dit weekeinde waarbij de lichten van het Colloseum symbolisch uitgingen als blijk van solidariteit. De menigte bracht daarna spontaan het Hatikva, het Israëlische volkslied. Hatikva is Hebreeuws voor ‘de Hoop’.

bekijk hier de video: