Nieuwe video toont schrijnende humanitaire ramp in Gaza


Na jaren van blokkade door Israël is het door Hamas gecontroleerde Gaza hervormd tot de grootste openluchtgevangenis ter wereld. De mensen hebben nauwelijks te eten, kinderen raken ondervoed volgens een recent rapport van Physicians for Human Rights en de dagelijkse dingen die wij als de gewoonste zaak van de wereld beschouwen zoals tv-kijken, surfen op het internet, paardrijden, of een duik nemen in een verkwikkend zwembad, daar kunnen Gazanen enkel van dromen.

Een undercover reportage die Gaza werd uitgesmokkeld door een Franse journalist toont nieuwe beelden van deze schrijnende situatie. Let wel, de beelden werden twee maanden geleden opgenomen, dus voordat de Israëli’s onder internationale druk de grenstoegangen voor alle verkeer (behalve wapens) openden. Ondertussen zou de situatie ietwat beter zijn.

Bekijk hier de schokkende beelden (gevoelige kijkers zijn bij deze gewaarschuwd):