Miami Boys Concert in Antwerpen lokt honderden toeschouwers

Eerder deze week trad de joods-orthodoxe jongenskoor ‘The Miami Boys’ op voor een Antwerps publiek. de avond werd georganiseerd door de Yavne school. Aan het eind van elk schooljaar organiseert de school een concert voor alle leerlingen om hen te bedanken voor het harde werk dat ze geleverd hebben en om aan te tonen dat een school best wel leuke activiteiten kan regelen.

Het concert werd op zondag 27 juni gehouden en de groep spendeerde ook de Sjabbes in Antwerpen . De jongeren werden opgevangen door gastgezinnen in de stad.
De Miami Boys bestaan al sinds 1977 en werden opgericht in Miami (Florida) door Yerachmiel Begun die nog steeds aan het hoofd van het kinderkoor staat. Later is de organisator naar New York verhuisd, maar de oude naam bleef echter behouden.

Het concert vondt plaats in zaal Elcker-ick te Antwerpen, volgens de organisatoren waren er zo’n 750 fans aanwezig. Het werd een nieuwe show die zowel de klassiekers als nieuwe liedjes van de groep bracht. De stop in Antwerpen kadert in een Europese tournee waarbij de groep ook Parijs, Londen en Israël aandoet.