Brief aan de redactie van Flair

Joods Actueel kreeg volgende brief, die verstuurd werd aan het vrouwenblad

Beste Flair-redactie,

Graag wou ik reageren op het artikel van Griet Deknopper uit Flair van deze week. Als trouw Flair lezeres én als Israëlische (en trouwens ook Antwerpse) vind ik het zeer spijtig dat Flair wenst mee te werken aan deze eenzijdige propaganda. In al wat te maken heeft met het verdedigen van mensenrechten ben ik resoluut voorstander. Uitspraken zoals “bestel je een kofie in Israël, dan staat er meteen ook een agent naast je” vind ik dan weer volledig absurd! Spijtig genoeg brengt dit soort reacties enkel méér en meer haat tegenover Israël en ook maar één kant van heel het verhaal. Veel mensen van onze generaties moeten trouwens weten dat deze kwesties al véél langer bestaan en dat het over meer gaat dan wat dromers zoals Mevr. Deknopper zien. Ja, er is miserie in Gaza, er is minstens evenveel miserie in de rest van de wereld.  Mijn dagen als Flair lezeres zijn wellicht geteld vrees ik, maar nog één laatste vraagje: verschijnt er weldra ook een artikel in Flair vanuit Israëlisch standpunt?

Met vriendelijke groet

Advertentie

Nina R.