Fenomeen ‘Cohen’ in de pers

De journalist van de krant De Morgen gaf het concert van Leonard Cohen 4 sterren mee en schreef:
Nog meer dan een hopeloze romanticus is Cohen een komiek. Hoe anders verklaar je dat hij al zo vroeg in de set, staand aan de voet van de abdij onder een almachtig alziend oog durfde verklaren: “I’m the little jew who wrote the Bible”?
Leonard Cohen greep je met zijn lage bariton bij het nekvel en vervoerde je van lach naar traan en vice versa

In het Nieuwsblad lezen we
24.000 mensen konden een ticket bemachtigen voor de concerten van Leonard Cohen op het Gentse Sint-Pietersplein. Wie er geen had, probeerde dan maar op een andere manier een graantje mee te pikken. Een terras, de straat of een dakraam, het kwam allemaal in aanmerking voor een zitje klank zonder beeld – al boden de grote videoschermen wel soelaas. Martine Vandenkerckhove fietste rond het plein en bracht onderstaand videofilmpje mee: