3 september: een ontmoeting met Meir Shalev

Meir Shalev (Israël) brak in 1994 in België definitief door met de roman De vier maaltijden. Shalev’s laatst verschenen boek is Een duif en een jongen, waar hij de prestigieuze Brenner-prijs voor ontving. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe boek Het zat zo. Hij komt naar onze BorderKitchen en u kunt daar bij zijn!

De roman opent met ‘Het zat zo…’ Het zijn de terugkerende woorden waarmee oma Tonja steevast haar verhalen begint, net zoals haar dochter en haar kleinzoon Meir, die alles met zichtbaar plezier optekent. In Het zat zo is een centrale rol weggelegd voor de stofzuiger en de schoonmaakwoede van de oma van Meir Shalev. Shalev gebruikt de stofzuiger als basis om zijn familie en haar geschiedenis te beschrijven. Het zat zo is een geestige en ontroerende roman over de familie Shalev.

Locatie:
Boekhandel de Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen

Reserveren: 03-2987582/info@crossingborder.be
Ticket: 5 euro/ 2,50 studenten, (10) gratis tickets voor wie zich meldt bij info@crossingborder.be