Rabbijnen brengen korans naar moskee na brandstichting

Afgelopen dinsdag bracht een delegatie van rabbijnen en kolonisten nieuwe korans naar de Palestijnen in Beit Faj’ar, een dorp in de West Bank waar de dag voordien een moskee in brand werd gestoken. Bij de brand werden verschillende exemplaren van de koran, het heilige boek van de moslims, beschadigd. Ook werden de muren van het islamitische gebedshuis beklad met dreigementen in het Hebreeuws.

De delegatie werd geleid door rabbijn Menachem Froman uit Tekoa, een bekende vredesactivist. Ook de opperrabijn van de nederzetting Efrat en rabbijn Shlomo Brin vergezelde de groep. Frohman en andere Joden en Palestijnen hielden vervolgens nog een demonstratie aan een druk kruispunt en droegen daarbij spandoeken waarop stond dat ze allemaal in vrede met elkaar willen leven.

“Iedereen die zich tegen vrede verzet verzet zich tegen God” zei rabbijn Froman. Aharon Frasier, een jonge rabbijn uit een nabijgelegen nederzetting die de brandstichting zeer sterk veroordeelde sprak van een ernstige inbreuk tegen de Joodse waarden en zei: “Het is jammer dat er niet meer mensen komen opdagen bij gebeurtenissen als deze want we kunnen het niet aan de politiekers overlaten. We moeten zelf handelen volgens onze overtuiging en zelf voor vrede en veiligheid zorgen.”

De Palestijnse burgemeester van Beit Fajjar, Nidal Thawabte, liet weten dat de rabbijnen waren ontvangen “ls mannen van God en niet als kolonisten” Volgens de burgemeester omdat zij zich “niet als kolonisten gedroegen”.