Joods Actueel EXCLUSIEF: Dr. Gerstenfeld noteerde uitspraken Frits Bolkestein

Update: Een eerder  bericht  in de Nederlandse Volkskrant waarin gesteld werd dat Frits Bolkestein zijn uitspraken zou ontkennen werd na enkele uren gewijzigd en van enige ontkenning zou dus geen sprake zijn. Joods Actueel vernam uit welingelichte bron dat Bolkestein zelf aanstaande donderdag in het actualiteitsprogramma Paul & Witteman zijn standpunten komt toelichten.

Nadat hij in Nederland kritiek oogst van zowat alle politieke partijen voor zijn uitspraak dat Joden hun kinderen maar beter de raad geven om het land te verlaten, liet oud-politicus Frits Bolkestein weten dat hij deze uitspraak nooit heeft gedaan in het boek Het Verval van Manfred Gerstenfeld.

Wij hadden een gesprek met Gerstenfeld:
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2010/12/gerstenfeld.mp3]

Dr. Gerstenfeld, die in Jeruzalem woont, denkt daar anders over en zei vanavond tegen Joods Actueel dat hij vermoedt dat de Nederlandse oud-politicus Frits Bolkestein zich zijn eigen uitspraken niet meer herinnerde want dat hij dit wel degelijk deze uitspraken letterlijk uit de mond van Bolkenstein optekende. Gerstenfeld zei verder niet te begrijpen waarom de Nederlandse pers zo’n heisa rond deze zaak maakt omdat niet alleen Bolkestein maar ook een aantal Joden van mening zijn dat ze geen toekomst meer hebben in het land.

De bewuste passage in het boek (klik op de afbeelding om te vergroten)

Advertentie

In Het Verval schetst Manfred Gerstenfeld hoe de problematische positie van de joden in Nederland een indicatie is voor het morele verval van de natie. Hij baseert deze visie mede op gesprekken die hij met tientallen Nederlanders over deze thematiek heeft gevoerd, van Frits Bolkestein tot Wim Kok, van Ayaan Hirsi Ali tot Afshin Ellian en van Leon de Winter tot opperrabbijn Binyomin Jacobs. Van de achttien meest opmerkelijke gesprekken is een verslag in het boek opgenomen.

Titel: Het Verval:   Joden in een stuurloos Nederland

Uitgeverij Van Praag Auteur: Manfred Gerstenfeld ISBN: 978 90 490 2406 2 Formaat: 13,5 x 21,5 cm (paperback) Omvang: 288 pag. prijs: 19,95 euro