Joodse Anwerpenaren: “allen samen leven, wij vertrekken niet”. Videoreportage Terzake

Het Canvas duidingsprogramma Terzake stuurde een cameraploeg naar Joods Anwerpen om de mening te horen over de uitspraken van Frits Bolkenstein. Die had eerder zijn Nederlandse landgenoten van Joodse origine aangeraden om naar het buitenland te verhuizen aangezien het antisemitisme te groot werd.

In de videoreportage geven de mensen toe dat er wel vaker tegen hen gespuugd wordt of dat ze worden uitgescholden op straat, maar dat ze dit ondertussen gewend zijn geworden. Bijna allen laten ze weten dat voor hen het belangrijkste is als iedereen goed kan samenleven. Van plan om te vertrekken zijn ze alvast niet.

Bekijk de videoreportage via deze link

Klik om video te bekijken

http://www.deredactie.be/permalink/1.920401