Selahattin Koçak (sp.a) maakt het bont met uitspraken over Joden

Selahattin Koçak, de sp.a politicus en schepen uit Beringen maakt het bont met enkele uitspraken in een interview met P-magazine :

Over de Holocaust

“De joden teren nog altijd op een van de grootste misdaden in de geschiedenis van de mensheid, maar de Holocaust is ondertussen ook al 65 jaar geleden. Jij en ik waren daar niet voor verantwoordelijk, punt uit.”

Als nazaten van de miljoenen slachtoffers is het onze plicht om de ergste misdaad in de geschiedenis van de mensheid te herdenken. Maar heeft er ooit iemand gezegd dat de huidige generatie Vlamingen en Belgen hiervoor verantwoordelijk is, zoals Koçak laat uitschijnen?

Advertentie

Over het Midden-Oosten

“Je kan je trouwens afvragen wat het verschil is tussen de Holocaust en wat zij daar in Palestina aan het doen zijn. Dat is ook massamoord.”

Maar als we al in het Midden-Oosten zijn, kijk dan naar Irak en Afghanistan, dat is pas massamoord met 100.000’den gedode burgers de voorbije 10 jaar. In Palestina zit je aan 2.000 doden (en 600 aan Israëlische kant.) Daar is een conflict aan de gang. Maar massamoord? Raar toch dat de Palestijnse bevolking gegroeid is van 500.000 naar 3 miljoen sinds 1948…

Stereotypering rijke Joden

“Maar het heeft ook te maken met centen. Een gemeenschap die genoeg geld heeft, kan zich onttrekken aan de meerderheid. Dat zie je overal ter wereld. Een gemeenschap die niet zo rijk is, is gedoemd om zich in te burgeren, en dat bedoel ik positief.”

geen commentaar

Over onze hoofdredacteur

Advertentie

“Michael Freilich (de hoofdredacteur van Joods Actueel; red.) is volgens mij een veel gevaarlijker figuur dan Abu Imran.”

‘De vlag van de Shariah zal wapperen boven het Koninklijk Paleis, Homo’s moeten gedood worden, iedereen moet zich bekeren tot de islam, wij steunen het verzet van Osama Bin Laden, democraite is verderfelijk, de Belgische regering is de vijand van Allah..’ Rara, van wie zijn deze uitspraken?

Over inburgering
Koçak zegt in zijn betoog dat de moslims beter zijn ingeburgerd dan de Joden en verwijst naar de chassidische gemeenschap in ons land. Het vergelijken en opzetten tegen elkaar van gemeenschappen is betreurenswaardig. Zonder hierin te willen meestappen willen wij toch op volgende punten wijzen:

1. Het klopt dat een deel van deze Chassidim op zichzelf leven. Wij hebben dit trouwens ook al verschillende keren aangeklaagd. Maar deze mensen belanden niet in de criminaliteit, gebruiken of verhandelen geen drugs en helpen mee de economie draaiende te houden. Zij zorgen voor geen enkele overlast en hun aantal is onbeduidend klein.

2. De chassidische gemeenschap telt 7.000 zielen op een totale Joodse bevolking van meer dan 42.000. Als je bedenkt dat de helft daarvan niet kunnen/ willen integreren dan veralgemeen je een hele gemeenschap, 91,5%, op basis van wat 8,5% doet. Koçak zou beter moeten weten.

Lees hier het stuk in P-magazine: http://www.p-magazine.be/blog/moslims-zijn-beter-ingeburgerd-dan-joden

Beringen
Terug naar Beringen waar Koçak gemeenteraadslid is. Veel van onze lezers zullen waarschijnlijk nog het incident herinneren waarbij allochtone jongeren (Turkse in dit geval), chassidische kinderen hadden bekogeld en aangevallen, waarna deze hun uitstap met overnachting in Beringen moesten staken en in paniek terugkeerden naar Antwerpen.

Volgens burgemeester Marcel Mondelaers (CD&V) waren de aanvallers jongeren van Turkse herkomst. Ze riepen antisemitische leuzen en gooiden de ruiten van het verblijf van de joodse groep in. De joodse kinderen vluchtten daarop de gang in omdat daar geen vensters zijn. lees hier