Belgische priester en anti-Israëlactivist Francois Houtart bekent kindermisbruik

Na een klacht bij de commissie Adriaenssens heeft kanunnik Francois Houtart bekend dat hij een achtjarig jongetje in zijn slaapkamer “aan zijn intieme delen” aanraakte.

De pedokanunnik noemt zijn eigen gedrag ondoordacht en onverantwoord. De aanklacht tegen hem spreekt evenwel niet simpelweg van aanraking maar van twee pogingen om te verkrachten op de slaapkamer van het jongetje toen diens ouders hem in hun woning lieten verblijven

Houtart staat bekend als priester anders-globalist maar ook als notoir anti-israëlactivist. Hij was voorstander van het verwijderen van Hamas van de lijst van terreurorganisaties. Hij was eveneens lid van het zogenaamde Russel Tribunaal over Palestina dat berucht is omwille van de ongefundeerde beschuldigingen aan het adres van Israël waarbij zeer eenzijdige standpunten werden ingenomen om de Joodse staat van oorlogsmisdaden te kunnen betichten. Bovendien was Houtart ook de oprichter van het centrum Cetri, een NGO die eveneens bekend stond om de ononderbroken demonisering van Israël.

Daarmee is Cetri de derde NGO van katholieke signatuur – met een meer dan gewone belangstelling voor Israël – die in het pedofiele vaarwater terecht komt. Bischop Roger Vangheluwe was actief binnen Pax Christi en Broederlijk Delen werkte  samen met Jef V.d.O een priester die kinderen misbruikte in een school in het buitenland. Van dit laatste feit heeft Broederlijk Delen zich evenwel snel gedistancieerd. De inmiddels overleden Pax Christi ideoloog Jan ter Laak was een onverbeterlijke pedofiel. Hij liet zich in Canada behandelen na ernstig pedofiele vergrijpen, tevergeefs.

In een eerder gesprek met Joods Actueel zei Rik Devillé het niet uitgesloten te achten dat grote NGO´s in het verleden pedopriesters hielp verkassen naar hun buitenlandse vestigingen om ze uit de picture te houden. De vraag is nog maar welke activiteiten deze grote Palestijnse kindervrienden ook tijdens hun bezoeken aan de Palestijnse gebieden ontplooiden.