Studenten voeren actie tegen Israël op vakantiesalon

Een zestigtal anti-Israël activisten – herkenbaar aan hun groene T-shirts met ‘boycott Israël’ opschrift – hebben afgelopen zaterdag gemanifesteerd voor de stand van de Belgische touroperator Exodis die reizen naar Israël aanbiedt.

De actievoerders trokken daarna ook naar de andere expositieruimten op de Heizel. Volgens de RTBF, die aandacht aan de actie besteedde, werden de activisten vooral onder de studenten van de ULB gerecruteerd.

Exodis is gespecialiseerd in reizen naar Israël. De reisorganisator heeft dat goed bekeken want hij kan zijn klanten prachtige reizen aanbieden op een ogenblik dat de toeristische sector in Israël jaar in jaar uit blijft boomen. Ook Jetair en Thomas Cook bieden reisarrangementen naar Israël aan. Jetairfly heeft trouwens zijn vluchten naar Tel Aviv vanuit Luik van 2 naar 3 keer per week verhoogd.

In tegenstelling met Frankrijk, waar dit soort acties niet langer bon-ton zijn, is er in ons land weinig oppositie tegen deze boycot-activiteiten. In de Huftington Post verscheen vorige maand een opgemerkt  opiniestuk van schrijver en filosoof Bernard-Henry Levy waarin hij de boycot-acties tegen het enige democratisch land in het Midden-Oosten ongehoord noemt.