UPDATE Gewonde bomaanslag Jeruzalem bezweken

Een zwaargewonde 59-jarige Israëlische vrouw  is na de bomaanslag in het westelijke deel van de Israëlische hoofdstad Jerualem aan haar verwondingen bezweken. Volgens de Israëlische ambassade  in ons land zijn er minstens twintig gekwetsten waarvan vier er erg aan toe zijn. De meeste slachtoffers waren jonge mensen die op de bus stonden te wachten toen het springtuig afging.

Getuigen vertelden hoe de explosie de gebouwen in de omgeving op hun grondvesten deden schudden en de ruiten van een groot aantal wagens en bussen aan diggelen werden geslaan. De politie gaat nu de beelden van de veiligheidscamera’s uit de omgeving analyseren om te zien of ze de persoon die het koffertje met de bom aan de buskade plaatstte kan geïdentificeerd worden.

De Hamaswoordvoerder wou op dit ogenblik geen commentaar leveren omtrent deze aanslag.