Oproep Joods Forum: “Steun Japan!”

Het Forum der Joodse Organisaties vraagt in een communiqué om Japan te steunen in deze moeilijke tijden. Ze doen dat met een persbericht en een oproep op hun website. Een weblink stuurt mensen naar de ngo “Jen” en beloofd dat alle giften integraal zullen worden overgemaakt.

Het Forum wijst ook op de hulp die de Israëlische staat biedt:

“Israël is het eerste land dat een ziekenhuis opzet in het gebied dat is verwoest door de aardbeving en de tsunami. De Japaners en de Japanse pers waarderen de hulp van Israël enorm, volgens de Israëlische Ambassadeur in Japan de heer Nissim Ben Shitrit.
 
Hoogopgeleid medisch personeel wordt samen met allerlei urgentiemateriaal zoals medische handschoenen, dekens, warme kleding en draagbare toiletten overgevlogen naar de zwaarst getroffen gebieden.”