Vlaamse arts geeft blijkbaar misleidende informatie over Gaza flottielje

In de Gazet van Antwerpen verscheen gisteren (05/04) een artikel waarin de Hobokense PVDA-dokter Guido Gorissen zijn plan om met een volgende Gazavloot mee te varen uit de doeken doet.  De reden die de arts voor zijn deelname  opgeeft is eenvoudig, hij is van oordeel dat een  schip met humanitaire hulpgoederen voor de Gazanen een prima zaak is.  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu  noemt de aangekondigde Gazavloot een provocatie omdat de hulpgoederen ook over land naar de Gazastrook kunnen worden gebracht. Hij heeft om die reden de secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon vorige week vrijdag verzocht om de volgende gazavloot tegen te houden.

Joods Actueel ontdekt dat de arts  gewoon een propagandastunt uithaalt en probeert om zijn extremistenclub als een mainstreamgroep voor te stellen want aan de Gazet van Antwerpen verklaarde hij  “Er kunnen een zestigtal mensen mee aan boord. En dat zal geen clubje van extreem linksen zijn. Alle politieke partijen, van PVDA tot NVA, uitgezonderd het VB, hebben kandidaten die willen meevaren. Maar wie er verder definitief een plaatsje krijgt, dat moet nog uitgemaakt worden door het Belgisch comité”

Dromen zijn bedrog

Onze redactie was verbaasd om uit dit krantenartikel te vernemen dat alle politieke partijen (behalve het VB)  een mandataris mee aan boord zouden sturen.  Maar toen wij alle politieke partijen hierover om inlichtingen vroegen was er geen enkele die van iets afwist. Joachim Pohlmann,  secretaris van Bart De Wever kwam uit de lucht vallen en liet weten dat dit het eerste was dat ze ervan hoorden,  zelfs bij Groen(!) en SP.a hadden ze geen weet van een deelname.

Ook al is het mogelijk dat er een onbekende lokale mandataris meegaat toch ziet het er dus naar uit dat dokter Gorissen de werkelijkheid voor zijn wensdromen had ingeruild. Sterker nog als we hem  zouden geloven zijn er zoveel kandidaat-gaza-vloot-politici zijn dat ze eigenlijk plaats te kort komen.

Advertentie

Ons vermoeden werd bevestigd  tijdens een gesprek met de arts want als we hem om de namen van de deelnemers vroegen bleef hij het antwoord schuldig. Erger nog de man werd woedend en zei out of the blue:  “Toen Karel Degucht iets zei op de radio zat de Joodse lobby ook binnen de vijf minuten bovenarms op hem en moest hij in het zand bijten” en tijdens de daaropvolgende tirade kon de onbeheerste geneeskundige  geen onderscheid meer maken tussen Joden en Israëli’s, jullie Joden dit… en jullie Joden dat…  (nvdr G. Joris die met de arts sprak is niet Joods)

Geen hulpgoederen

In het krantenartikel zei de dokter dat hij hulpgoederen gaat leveren maar ook hier vertelde hij tegen ons een gans ander verhaal: “Ik ga mij ter plaatse van de leefomstandigheden in Gaza vergewissen” en op onze vraag of het doorbreken van een blokkade geen inbreuk is op het internationale recht reageerde de man: “Israël heeft  geen enkel rechtsgevoel en ja al is het doorbreken van de blokkade een oorlogsdaad tegen Israël dan is dat voor mij geen probleem”.

Artsen staan nochtans bekend als de beroepsgroep die de meest betrouwbare getuigenissen oplevert,  ook in complexe situaties maar deze Hobokense arts is de spreekwoordelijke  uitzondering die deze  regel bevestigt.  Want de Belgische bootactie is dus blijkbaar wel degelijk een initiatief  van een extreem linkse club.  Dat blijkt overigens ook uit de lijst van organisaties die deze  anti-Israëlische actie ondersteunen.  Daarenboven beschikt onze redactie over informatie waaruit ontegensprekelijk kan afgeleid worden dat de potentiële Belgium2Gaza vlootvaarders  aan het terugkrabbelen zijn en helemaal niet staan te dringen om mee te mogen zoals de arts het liet uitschijnen.