Hamasraketaanval op schoolbus in zuiden van Israël

Een zwaar gewonde tiener van zestien en een gekwetste buschauffeur is de trieste balans van een nieuwe aanslag op een bus die scholieren vervoerde. Een anti-tankraket die vanuit de Gazastrool werd afgevuurd raakte de schoolbus die in de buurt van de Sa’ad Kibboets reed. De toegesnelde hulpdiensten vreesden het ergste want de bus werd zwaar beschadigd tijdens de aanslag. De chauffeur die een kwetsuur aan zijn been opliep en de tiener waren de enigen aan boord van het voertuig.

In de loop van de namiddag werden in een tijdspanne van drie uren vijfenveertig projectielen vanuit de Gazastrook op het zuiden van Israël afgevuurd . Uit veiligheidsoverwegingen bleven alle kinderen in de scholen en kleutertuinen en alle burgers in de regio werd gevraagd om hun huizen niet te verlaten. De politie sloot alle  wegen in de omgeving af. Een mortier raakte een huis in Eshkol maar daarbij raakte niemand gewond.

In het grensgebied is er al verschillende weken sprake van spanningen en de Israëlische luchtmacht bombardeerde eerder op de dag smokkeltunnels in Gaza. De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak liet weten dat hij Hamas verantwoordelijk houdt voor de aanslag en vroeg het IDF om snel te reageren