Brief van de dag. ‘Waarom negeert onze pers belangrijke zaken in het wereldgebeuren?’

Geachte Redactie,

Ik wou even reageren naar aanleiding van uw artikel “Vervalst De Morgen bewust Belga berichtgeving of gaat het om een onoplettendheid?” verschenen op het internet.

U beklaagt zich er regelmatig over dat de pers hier nogal selectief bericht over alles dat Israël aangaat. Verwondert u dat eigenlijk? Het is in werkelijkheid zelfs nog veel erger! Via internet (buitenlandse pers) verneem ik nieuws over vele gevallen van christenvervolging/christenverdrukking in vrijwel alle landen in het midden-oosten (exclusief Israël). Zelfs in de grote olieleverende landen. Van dit heb ik enige schrijnende gevallen doorgemaild naar verscheidene belgische kranten. Ze moesten het nieuws niet zoeken. Ik gaf hen de inhoud en de links zodat ze het maar moesten verifiëren. GEEN ENKELE KRANT publiceerde ook maar iets van deze feiten. Zelfs de zogenaamde christelijke kranten reageerden niet. Geen bevestiging dat ze het bericht ontvingen. Evenmin enige publicatie.

Wat is dus eigenlijk aan de hand met de Belgische pers? Doet ze aan malinformatie? Waarom negeert onze pers belangrijke zaken in het wereldgebeuren als dat niet in hun kraam past? Eerlijk gezegd heb ik geen enkel vertrouwen in de belgische pers. Ze hebben een eigen agenda en manipuleren de mening van de bevolking op een wijze die enorm opvalt.

Moet ik nog aan toevoegen dat zelfs de publicaties van de christelijke vakbond en dito bewegingen evenmin reageerden?! Ze berichten wel over allerlei onrecht maar dit onrecht wordt categoriek verzwegen. En als het om halve of gene waarheden over Israël gaat om dit land toch maar in een slecht daglicht te stellen zijn ze er als de kippen bij. Evenmin vond ik gehoor bij het parochieblad. Een publicatie die toch alles aan het licht moet stellen dat de katholieke kerk aangaat. Maar dit is blijkbaar een geval van een inconvenient truth! De enige die over aangehaald gebeuren durven berichten is het Katholiek Nieuwsblad uit Nederland. Het goede voorbeeld komt alweer van onze noorderburen 🙂 .

Advertentie

Ik zou zeggen. Ga zo door met uw publicatie van Joods Actueel. Uiteindelijk een zeldzaam kanaal langs waar objectief nieuws komt uit en over het Heilig Land.

Hoogachtend,

Rudi De Cock
Sint-Niklaas