Anne Frankboom krijgt plaatsje in Witte Kinderwandelbos

Op zondag 10 april plantten meer dan 300 kinderen, jongeren en hun familie boompjes in het Witte Kinderwandelbos. Om 16u30 plantten zij bovendien samen een nazaat van de wereldberoemde Anne Frankboom uit Amsterdam.

Op tien jaar tijd groeide dit jonge bos uit tot een toegankelijk bosgebied van meer dan 75 hectaren, en tot een bos met een uniek sociale dimensie.

Het Witte Kinderwandelbos is een symboolbos met een unieke dimensie. Een tiental jaar geleden, in de nasleep van veelbesproken kindermoorden en -verdwijningen, ontstond een beweging die het massale verdriet om verongelukte, vermoorde en vermiste kinderen een uiting gaf. Onder de slogan ‘hier begint een wereld opnieuw’ werden toen – op de middenberm van de autosnelweg E19 – de eerste boompjes geplant van het Witte Kinderbos.

De organisatoren: “Vandaag zijn we meer dan tien jaar verder, en een deel van het Witte Kinderbos werd intussen verplaatst naar een nieuwe, meer geschikte locatie in Houtem, waar met steun van Infrabel en BAC een toegankelijk bos werd aangelegd, het Witte Kinderwandelbos. Het is een fantastische plek aan het worden om te onthaasten, of even stil te staan bij de zin van het leven, maar ook om gewoon tijdens een fijne wandeling te genieten van het groen en de natuur om je heen.”

Advertentie

De 'Anne Frankboom' krijgt een beschermde plaats in het bos
De symboliek van de begindagen van dit bos wordt echter niet vergeten, en daarom organiseerde de werkgroep rond het Witte Kinderbos op zondag 10 april 2011 een symbolische boomplantactie. Leden van verschillende levensbeschouwelijke organisaties breidden dit bos opnieuw met 2 hectare uit. Zo bouwen ze samen verder aan dit mooie natuurgebied, maar geven meteen ook een boodschap van hoop mee, voor de toekomst van alle kinderen. Een boodschap dat we de kinderen niet vergeten, ongeacht hun afkomst, cultuur of levensbeschouwing.

 

Ook de Anne Frank Stichting staat achter deze boodschap en schonk het Witte Kinderwandelbos een nazaat van de originele, wereldberoemde Anne Frankboom uit Amsterdam. Alle deelnemers hielpen er bovendien ook mee met de opstart van een kunstwerk, en op die manier slaan we de brug naar onze slotviering op 22 mei 2011, wanneer dit kunstwerk zal voltooid worden.