Ook Antwerpse opperrabbijn Lieberman bezorgd over ontwikkelingen in Nederland [video]

Een delegatie van opperrabbijnen uit verschillende landen heeft een blitzbezoek aan Nederland gebracht om hun ongerustheid te uiten over een mogelijk verbod op koosjer slachten, ze begrijpen er niets van dat Nederland koosjere slacht wil verbieden. Het is duidelijk dat de rabbijnen het verbod in strijd achten met de vrijheid van godsdienst.

Ook opperrabbijn Lieberman uit Antwerpen maakte deel uit van deze delegatie.  Opperrabbijn Areyh Ralbag die voor de gelegenheid speciaal uit New York overkwam zei dat “Nederland, als land dat bekend staat om zijn tolerantie en vrijheid met het invoeren van deze wetgeving in de rest van de wereld ernstige reputatieschade zal oplopen”.

De Nederlandse opperrabbijn Binjamin Jacobs verwees naar de geboden in de Torah waarbij dieren zelfs gevoederd moeten worden voor de eigenaar zelf gaat eten, of nog naar het gebod om een dier te ontladen als je merkt dat het te zwaar belast is, ook als je zelf niet de bezitter van dat dier bent. “Het is pijnlijk dat een godsdienst waarvan de gelovigen  als het ware gedrild zijn met  het voorkomen van dierenleed, op deze manier  getroffen worden” aldus nog opperrabbijn Jacobs. De Joodse delegatie liet weten dat als Nederlandse wetwijzing er doorkomt ze naar het Europese Hof voor de Mensenrechten stappen om de regelgeving ongedaan te maken.

Het NOS verslag hieronder