Tel Aviv verliest finale Euroleague basket.


Joods Actueel berichtte reeds op 7 april over de goede prestaties van Maccabi Tel Aviv in de Europese basketbalcompetitie.

Zoals door de supporters verhoopt, plaatste Maccabi zich voor de finale van de Euroleague door afgelopen vrijdag 6 mei te winnen van het Spaanse Real Madrid met 82-63.

In de finale gisteren, op zondag 8 mei, trad de Israëlische ploeg aan tegen de andere finalist Panathinaikos Athene in een treffen dat met het oog op de Israëlische dag van nationale rouw, Jom Hazikaron, met twee uur werd vervroegd (zie https://joodsactueel.be/2011/04/07/israel-in-basketfinale-match-zal-twee-uur-vroeger-beginnen/).

Panathinaikos kon na een boeiende eerste en tweede kwart met wisselende kansen, gaan rusten met een krappe voorsprong (30-33). Vooral in het derde kwart speelden de Grieken evenwel outstanding. Maccabi kon niet meer terugkomen en verloor uiteindelijk met 70-78.

Een (Grieks) beeldverslag van de wedstrijd op youtube kan u hier bekijken

Advertentie