Syrische indringer zoekt in Israël te blijven


Een Syriër die tijdens de Nakbaherdenking de grens overschreed en Israël binnendrong heeft zichzelf aangegeven bij de politie van Tel Aviv.

Een rechtbank in Tel Aviv oordeelde vandaag dat Hassan Hijazi, die zei in Israël werk te willen zoeken, voorlopig aangehouden blijft. Twee andere betrapte indringers werden uitgeleverd aan Syrië. Alledrie behoorden ze tot de honderden oproerkraaiers die Israël vorige zondag met geweld binnendrongen.

De 28-jarige Hijazi verklaarde op de Israëlische TV-zender, Channel 10, dat hij had gelift en het openbaar vervoer gebruikt om vanuit het dorp Majdal Shams op de Golan Hoogte waar de Nakba-rellen plaatsvonden, naar Tel Aviv te reizen.

Hijazi, een ambtenaar van het Syrische ministerie van onderwijs, beweerde dat hij naar Jaffa (vlak ten zuiden van Tel Aviv) wilde gaan om zijn ouderlijk huis dat in 1948 werd verlaten op te zoeken.

Verder zei hij dat het zijn droom was om Jaffa te bezoeken en dat hij niet terug naar Syrië wil. “Ik wil hier in het dorp blijven waar mijn vader en grootvader zijn geboren.” zo zei Hijazi tegen de journalisten.

Advertentie

Blijkbaar verkiest deze man, enigzins opportunistisch, om het paradijselijke Syrië te ruilen voor die “vreselijke verdorven staat Israël waar arabieren als tweederangsburgers worden behandeld”…

bron: JTA