Claude Marinower: “Staatssecretaris Kara met VB bezoek niet aan proefstuk toe” [herbeluister]

Claude Marinower, fractieleider voor de OpenVLD in Antwerpen

Claude Marinower, fractieleider voor de OpenVLD in Antwerpen werd door Radio Centraal geïnterviewd over het bezoek van de Israëlische staatssecretaris Ayoob Kara aan het Vlaams Belang.

Tijdens het interview geeft Marinower zijn visie op het bezoek van de Israëlische politicus aan het Vlaams Belang in Antwerpen en probeert hij een inschatting te maken van de houding van de Joodse gemeenschap ten aanzien van het VB.

Marinower wees op het feit dat Kara eerder ook een bezoek bracht aan de rechtsextremisten in Oostenrijk in 2010. Dat veroorzaakte toen een storm van protest vanwege de Joodse gemeenschap in Wenen die niet opgezet was  met het bezoek. Die gemeenschap liet toen per brief aan premier Netanyahu weten dat Kara ook daar vriendschapbanden smeedde met een partij die om zijn nazisympathieën  bekend staat.

Herbeluister hier het interview: