Zelfmoordterroristen weldra met ‘ingeplante bommen’ in eigen lichaam

Bericht uit Washington. De V.S.-regering waarschuwt luchtvaartmaatschappijen voor een nieuwe terroristische dreiging: het heelkundig implanteren van explosieven in het menselijk lichaam om zo aanslagen te plegen.

Of de dreiging acuut is werd niet bevestigd. Toch heeft de overheid de waarschuwing doorgegeven aan zowel binnenlandse als buitenlandse maatschappijen.

De veiligheidsadministratie zegt dat mensen die naar de Verenigde Staten vliegen zich mogen verwachten aan extra controles. Explosieven of ontstekers chirurgisch laten inplanteren in het menselijk lichaam is geen nieuw idee. Toch zouden er volgens een V.S.-zegsman nieuwe aanwijzingen zijn voor een hernieuwde belangstelling voor deze tactiek.

De zegsman legde zijn verklaring af op voorwaarde van anonimiteit om geen gevoelige informatie vrij te geven.