Hamas vuurt zes raketten naar woonwijken in Israël

Gisteren werden vanuit Gaza zes raketten afgevuurd op het Zuiden van Israël. Iron Dome, het nieuwe Israëlische antiraketsysteem faalde en geen enkel projectiel werd onderschept. De raketten kwamen als bij wonder enkel op open terrein terecht waardoor er geen slachtoffers vielen, wel moest de brandweer uitrukken om branden te blussen.
De Hamasterroristen gebruiken nu Google maps in de hoop burgerwoningen en scholen te treffen maar de projectielen leggen een grillige weg af. Juist daarom werd verschillende keren een rood alertsignaal gegeven. Op dat ogenblik hebben inwoners in het Zuiden ongeveer vijftien seconden om zichzelf in veiligheid te brengen. Dat is vooral voor kleine kinderen, bejaarden en gehandicapten elke keer een heikele onderneming en voor alle inwoners is het een stresserende en traumatische situatie.
Als vergelding heeft de IAF bombardementen uitgevoerd op twee smokkeltunnels en op verschillende trainingskampen van Hamas waarbij twee jonge terroristen-in-opleiding licht gewond geraakten.