Antisemitisme op Franse radiozender na DSK-affaire

Een Franse radiopresentator vraagt aan zijn luisteraars of ze denken dat ex-IMF baas Dominque Strauss-Kahn aan de beschuldigingen van aanranding ontsnapte dankzij de steun van de Joodse lobby.

De voormalige baas van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, kan zich aan een koele verwelkoming verwachten als hij volgende week terug naar Frankrijk keert. Niettegenstaande de beschuldigingen voor aanranding op een New Yorkse kamermeid tegen hem niet werden weerhouden kwamen naar aanleiding van deze kwestize nogal wat van zijn escapades aan de oppervlakte die hem blijven achtervolgen in zijn thuisland.
De voormalige Franse premier Michel Rocard zei tijdens een televisie-interview dat Strauss-Kahn mentaal niet in orde is en zijn instincten moeilijk onder controle kan houden. Op de Franse radiozendr Radio Sud ging de presentator nog een stap verder door aan de luisteraars te vragen of DSK aan vervolging in de VS wist te ontkomen omdat hij geholpen werd door een “Joodse lobby”.

Michel Cardoze, een bekende Franse journalist, liet weten dat deze manier van vragenstellen getuigt van een antisemitische mentaliteit en zei: “Het is onze taak om dit soort ziekelijke overdrijvingen een halt toe te roepen, ik word er misselijk van”. Radiopresentator Mazet van zijn kant antwoordde hierop: “Betekent dat men niets meer kan zeggen? En dat de Joodse lobby niet bestaat”?
 
Radio Sud reageerde dat in het vervolg een redacteur tijdens de uitzending van het programma in de studio zal aanwezig zijn om te voorkomen dat dit soort voorvallen zich zou herhalen. Mazet gaf toe dat hij een uitschuiver maakte maar ontkent dat hij antisemitische motieven had.