Filmpremière THE DEBT

Op maandag maandag 19 september 2011 – 19.00u te UGC Antwerpen houdt Joods Actueel de avant-première van de film THE DEBT. Een film met Oscar winnares Hellen Mirren en Sam Worthington, door de bekroonde regisseur John Madden van o.a. Shakespeare in Love

* De avond gaat door in aanwezigheid van federale, Vlaamse en lokale politici, hoogwaardigheidsbekleders en VIPs
* Korte toespraak door minister van Landsverdediging de heer PIETER DE CREM
* Cocktail aangeboden door Joods Actueel na de vertoning

The Debt vertelt het verhaal van drie Mossad-agenten die als taak hadden om de gevreesde oorlogsmisdadiger Dieter Vogel, de chirurg van Birkenau, in Oost-Europa op te pakken en naar Israël te brengen om hem te berechten. Rachel Singer (Helen Mirren), een voormalig agente van de Israëlische geheime dienst, was betrokken bij de missie. Maar bij de actie komt Vogel om het leven. Of was dat niet het geval? De suspense bouwt gestaag op tussen twee verschillende tijdsvakken met spannende actiemomenten en verassende onthullingen die Rachel ertoe dwingen het heft in eigen handen te nemen.