André Gantman vindt kritiek op ambassadeur Gutman onterecht + VTM video

De Antwerpse auteur-jurist André Gantman, één van de prominente Joodse figuren in ons land,  noemt de kritiek vanuit Republikeinse hoek op de Amerikaanse ambassadeur in ons land “spijkers op laag water zoeken”.

Gantman stelt deze week ook zijn nieuwste boek voor over het antisemitisme en is dus perfect op de hoogte van deze problematiek: “Ik heb de volledige toespraak van Gutman gelezen en kan niet inzien wat daaraan niet correct is”, aldus Gantman tegen Joods Actueel.

“Bovendien legt ambassadeur Gutman in zijn toespraak niet – zoals beweerd werd – de verantwoordelijkheid voor anti-Joodse ressentimenten bij Israël. Het enige ik dat er nog aan zou kunnen toevoegen is dat de ambassadeur over het hoofd ziet dat er in dit land ook niet-moslimkrachten aan het werk zijn, die extreme anti-zionistische standpunten als glijmiddel voor het antisemitisme gebruiken”.

Op dinsdag december wordt in Antwerpen “Het gespleten geweten”, het nieuwe boek van André Gantman, voorgesteld waarin hij uitgerekend de nieuwe verschijningsvorm van het antisemitisme onder de gedaante van een rabiaat anti-zionisme tot op het bot analyseert.

Advertentie

UPDATE: Onze hoofdredacteur gaf volgende reactie aan het VTM Nieuws