MANIFESTATIE in Brussel tegen wereldheerschappij van de Goy (niet-Jood) (zondag 22/01)

De affiche van de manifestatie

Met een optocht onder de titel, ‘Goyim dominerende wereld’, wil het Collectif Manifestement de vermeende monopolie van de niet-Joodse alomtegenwoordigheid in de politiek, de media, het zakenleven enz. aan de kaak stellen. (Goy is het Jiddische woord voor niet-Jood).

Het gaat om een satirische actie. Eerder hield het Collectief Manifestement ook soortgelijke optochten om de aanhechting van België aan Congo te eisen en een jaar eerder de manifestatie “er zijn te veel kunstenaars in ons land”.

Om de actie aan te kondigen heeft het Collectief een paar opmerkelijke videoclips gemaakt die doeltreffend de zovele “Joden domineren de wereld filmpjes” die het internet teisteren ontkrachten.

Advertentie

Laurent d’Ursel, drijvende kracht achter de de actiegroep,  die jaarlijkse een optocht over een ander thema in onze hoofdstad organiseert  zei tegen Joods Actueel : “Deze actie kan humoristisch lijken maar het is vooral een manier om de paranoïde gedachte over een zogenaamde machtige Joodse lobby te verdrijven en om terug  ‘zuurstof’ te geven aan een samenleving waarbij ras en achtergrond dringend dienen gebagatelliseerd te worden.”  Hij liet verder weten dat de actiegroep geen politiek karakter heeft en dat iedereen welkom is om aan de optocht deel te nemen.

Op de website van de vereniging staat dat de volgende optocht – die aanstaande zondag (22/1) om 16.30 uur vanaan de Brusselse Beurs vertrekt –  georganiseerd wordt met medewerking van Goy Actueel met sponsoring van Le Centre Communautaire Laïc Goy, Le Musée Goy de Belgique en andere “Goy” verenigingen in ons land.