Shalom Aleichem! Joods-Russisch koor viert twintigste verjaardag in Kremlin

Het bekend Joods Turetsky Choir maakte zijn debuut twintig jaar geleden in de bekende Russische concertzalen van Tallinn en Kalingrad. Deze  twintigse verjaardag werd gevierd met een uitzonderlijk optreden in de grote concertzaal van het Kremlinpaleis in Moskou.

Oorspronkelijk begon het koor als een zanggroep in de synagoge van Moskou waar ze de  Joodse liturgische gezangen voor hun rekening namen. Nu, twintig jaar later, is de groep uitgegroeid tot een van de meest ambitieuze en gewaardeerde ensembles in Rusland.  Michael Turetsky, oprichter van het koor, trad met zijn ensemble in 1990 ook in ons land op.

Het enthousiasme waarmee het Turetsky Choir traditionele Joodse volksliederen op het podium neerzet is verbazingwekkend bovendien, is de kwaliteit van hun uitvoeringen van een ongeëvenaard niveau.