Israëlische soldaat die klein meisje bedreigt blijkt Bahreinse soldaat te zijn

Op Facebook circuleerde afgelopen week een foto waarin ‘een Israëlische soldaa’t een machinegeweer richt op een jong meisje. Maar verontwaardigde Israëli’s toonden aan dat de foto vals was.

Op de foto is te zien hoe een weerloos meisje op de grond ligt terwijl een soldaat, waarvan we het gezicht niet kunnen zien, zijn laars op haar buik houdt en ondertussen een Kalashnikov AK-47 op haar gezicht richt.

De foto werd opgeladen door iemand die zich Wesley Muhammad noemt. In het bijschrift stond dat het een soldaat betrof van het Israëlische leger (IDF) en dat het meisje Palestijns was.

Enkele Israëli’s die de foto aandachtig bekeken zagen meteen onjuistheden die aantoonden dat het geen Israëlische soldaat kon zijn. Zo zijn er details aan het uniform die niet kloppen. Verder gebruikt het IDF geen AK-47-geweren maar de Amerikaanse variant M16. Het is overigens ondenkbaar dat de toeschouwers de soldaat niet zouden aanvalllen mocht hij werkelijk van het IDF geweest zijn.

Woensdag reeds werd de foto van Facebook gehaald. Ondertussen was het wel een internet-hit.

Advertentie

De affaire doet sterk denken aan de Al-Dura zaak vaneen Palestijnse jongen uitgroeide tot icoon van de tweede intifada. Later bleek dat de jongen vermoedelijk door Palestijns vuur werd geraakt.