Joodse opiniemaker auteur André Gantman naar The Producers

Op 16 september ging in het Gentse Capitool de musical The Producers van Mel Brooks in première. De Producers gaat over een mislukte musicalproducent en zijn sullige accountant. De twee smeden een vals plan om rijk te worden: de slechtste musical ooit produceren om zo hun zwart geld wit te wassen. Het olijke duo kiest daarom voor het wansmakelijke script Springtime for Hitler.

In de musical wordt flink de draak gestoken met het naziregime. VRT radio1 vroeg aan de Antwerpse auteur André Gantman om samen met een journaliste van het programma de Ochtend naar de voorstelling te gaan kijken. Vond hij dat de Mel Brooks productie – in dit geval in een Vlaamse setting met een regie van Stany Cretz – over de schreef ging? Gantman is overtuigd dat dit niet het geval is en aan Joods Actueel liet hij weten dat niettegenstaande zijn voorkeur naar opera uitgaat hij toch bijzonder genoten had van het musicalavondje in Gent.

Luister hieronder naar de reactie van Gantman, die onlangs een boek publiceerde over het nieuwe antisemitisme in onze samenleving  dat verscheen onder de titel  “Het Gespleten Geweten” bij uitgeverij Pelckmans

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2012/02/deproducers_andre_deochtend.mp3]