Vrouw van vermoorde Iraanse wetenschapper: “Mijn man werkte aan de vernietiging van Israël”

De echtgenote van de  Iraanse kernfysicus Roshan die vorige maand vermoord werd, lijkt met haar uitspraak de voortdurende leugens van de Islamitische Iraanse Republiek te doorprikken door boudweg te
verklaren dat het werk van haar man tot doel had de staat Israël te vernietigen.

“Hij werkte met volle overtuiging aan de vernietiging van het Zionistische regime”, zei Fatemeh Bolouri Kashani. “Hij werd graag beschouwd als een weerstander tegen het Zionistische regime en was een groot voorvechter voor de rechten van de Palestijnen.”, zei de weduwe tegen het Fars News Agency.

De 32-jarige Roshan werkte voor de verrijkingsinstallaties voor uranium in Natanz. Hij werd gedood toen een bomauto ontplofte in Teheran. De wetenschapper, afgestudeerd aan de prestigieuze Sharif-universiteit voor technologie was een expert in de bouw van polymeren. Deze polymeren worden gebruikt in de fabricatie van membranen die bepaalde gassen kunnen isoleren. Hij was tevens adjunct-directeur van de verrijkingsfabriek in Natanz.

Op een weblog schreef Elliot Abrams, een New Yorks’ onderzoekjournalist afgelopen woensdag dat “de lovende woorden van de echtgenote bijdragen tot een duidelijker beeld van de werkelijke bedoelingen achter het Iraanse kernprogramma.” Abrams veronderstelt dat de vrouw van Roshan geen officiële briefing kreeg en
daardoor de waarheid kon spreken.

Ondertussen blijft Iran de Mossad, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië beschuldigen achter de aanslag op Roshan te zitten. In een recente brief aan de veiligheidsraad van de Iraanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Mohammad Khazaee, verklaarde deze dat Israël betrokken was bij verschillende aanslagen op Iraanse kerngeleerden in een “oorlogsspel” en dat “deze misdaden ongestraft” bleven.