Gezinnen Sandler en Monsonego ongemeen hard getroffen door misdadige aanslag in Toulouse

Bij de geweldadige aanslag op een Joodse school in Toulouse kwam de dertigjarige rabbijn Jonathan Sandler om het leven samen met zijn twee zoontjes Aryeh (6) en Gavriel (3).  Ook Miriam Monsonego, het achtjarige dochtertje van de directeur van de Ozar Hatorah school, kwam om het leven.

Als kind liep rabbijn Sandler zelf school in Toulouse maar na zijn middelbare studies ging hij naar Jeruzalem waar hij drie jaar verbleef om een opleiding aan een Yeshiva, een thoraschool,  te volgen. Na zijn studies keerde hij terug naar Frankrijk en trad er in het huwelijk.

Daarna keerde het echtpaar terug naar Jeruzalem waar ze in Kyriat Hayovel woonde, een wijk in Jeruzalem. Rabbijn Sandler studeerde vervolgens aan het Kollel Zichron Shimon. Vorig jaar september keerde het gezin terug naar Frankrijk om er in de Joodse gemeenschap van Toulouse aan de slag te gaan.

De rabbijn was goed bekend bij de leden van de Franse Joodse gemeenschap omdat hij regelmatig columns schreef in een bekend Frans-Joodse krant. In zijn column ging hij vaak in op allerlei theologische kwesties waarmee hij trachtte ook seculiere Joden te bereiken met waarden uit het traditionele Jodendom.

Aharon Getz, een familievriend van de Sandlers zei dat deze vader van drie kleine kinderen een fantastische man was en dat hij bijzonder geliefd was in elke gemeenschap waar hij werkte. Rabbijn Sandler laat een vrouw na en zijn derde kind, een vierjarige dochtertje