Koelbloedige killer uit Toulouse heeft nu een naam

De vermoedelijke dader van de moordpartij in Toulouse en Montauban waarbij hij drie kleine kinderen en een rabbijn en drie militairen doodschoot heeft nu een naam: Mohammed Merah, een 24-jarige Fransman van Algerijnse afkomst. De bebaarde man heeft een wapen naar buiten gesmeten vanuit het huis waar hij zich verschanst houdt en dat door elite-eenheden van de Franse politie omsingeld is. De autoriteiten blijven ervan overtuigd dat hij echter nog een Uzi en een  Kalashnikov in zijn bezit heeft. Ook in de koffer van zijn wagen zijn meerdere wapens aangetroffen.

Ondertussen geraken steeds meer gegevens bekend over de dader van de dodelijle raid op een Joodse school in Toulouse en vier Franse paracommando’s. Hij stond bekend bij de Franse staatsveiligheidsdiensten omwillen van zijn bezoeken aan Pakistan en Afghanistan en  omwille van zijn relaties met andere jihadisten.
Merah kwam eerder in aanraking met de Franse justitie en heeft een strafblad waarop verschillende geweldaden en misdrijven vermeld worden

Een journalist van de Tv-zender France 24 zou vannacht nog met de dader getelefoneerd hebben. Hij zou tegen de reporter gezegd hebben dat hij alle moorden gefilmd heeft en ze op het internet zou posten. Dit bericht wordt evenwel nog door geen andere onafhankelijke bron bevestigd.