Antwerpen “diep geschokt” na aanslagen Toulouse, biedt morele steun en innige deelneming

Het Antwerpse stadsbestuur heeft een brief gestuurd naar de burgemeester van de Franse stad Toulouse, om haar medeleven te betuigen na de reeks moordende aanslagen in die stad.
De brief kwam er op vraag van OpenVLD fractieleider in het stadsbestuur, Claude Marinower.

Geachte burgemeester Cohen

Het Antwerps stadsbestuur nam diep geschokt en vol verontwaardiging kennis van de aanslagen in Toulouse. We wensen dan ook onze afschuw over deze feiten uit te drukken en onze deelneming te betuigen aan de families van de slachtoffers.

De bevolking van uw stad kan op onze morele steun rekenen. Het vreselijke nieuws uit Toulouse doet de inwoners van Antwerpen terugdenken aan wat er meer dan dertig jaar geleden in hun stad gebeurde. In 1980 verloor bij een granaataanslag gericht op joodse kinderen een jongetje het leven. Een jaar later werd in het hart van de Antwerpse diamantwijk een bomaanslag gepleegd waarbij verschillende mensen het leven lieten en tientallen mensen gewond raakten.
Maar ook meer recent, in 2006, trok een jongeman, Hans Van Temsche, met een wapen door de stad. Zijn tocht was racistisch geïnspireerd. Hij vermoordde een Malinese vrouw en het kind waar zij op paste. Een derde vrouw van Turkse afkomst raakte levensgevaarlijk gewond maar overleefde de aanslag.

Advertentie

Deze aanslagen lieten littekens na in Antwerpen. Dat zal nu ook zo zijn in Toulouse. We wensen de vele slachtoffers en de gemeenschap van Toulouse dan ook de kracht om deze vreselijke daden een plaats te geven en te verwerken.

Gelieve te aanvaarden, de betuiging van ons medeleven.
Hoogachtend. Namens het college van burgemeester en schepenen

de stadssecretaris, Roel Verhaert
de burgemeester, Patrick Janssens

Foto: Erf-goed.be