Monsterlijke moordenaar van Toulouse kreeg antisemitisme met de paplepel mee

Mohammed Merah, de man die in Toulouse begin dit jaar zeven mensen mensen vanop zijn scooter doodschoot waaronder een rabbijn en drie Joodse kinderen, werd met jodenhaat opgevoed. Dat schrijft zijn broer Abdelghani Merah in een nieuw boek, “Mijn broer de terrorist”, dat vanaf woensdag in de Franse boekhandels verkrijgbaar is. 

Franse media probeerden de aanslagen vooral toe te schrijven aan de kansarme omgeving van de familie en niet aan de antisemitische opvoeding die de man kreeg.

In het boek beschrijft Abdelghani gedetailleerd hoe de kinderen in zijn ouderlijk huis in een atmosfeer van haat, racisme en antisemitisme werden opgevoed. “De salafisten konden ons daarna gemakkelijk volpompen met hun religieus extremisme”, aldus Abdelghani, de oudste broer van Mohammed Merah.

Volgens de lezing van het boek in Le Figaro was vooral de moeder een rabiate jodenhaatster die haar kroost van kindsbeen af inprentte: “Wij zijn als Arabieren geboren om Joden te haten”.

Na zijn gruweldaden vluchtte de moordenaar naar zijn appartement waar hij werd doodgeschoten door de politie toen die zijn verblijfplaats bestormde. In de Franse pers verschenen na de aanslagen een groot aantal artikels waarin journalisten probeerden een antwoord te vinden op het monsterlijke gedrag van de man. Terwijl de aanslag duidelijk een antisemitisch en anti-Frans karakter had, bleven de media die toch toeschrijven aan de kansarme omgeving van de familie.

Advertentie

Abdelghani vertelt hoe hij tijdens de begrafenis van zijn broer zich voornam om het antisemitisme binnen zijn gezin als oorzaak voor de gruweldaden wereldkundig te maken. In een documentaire die gisteren op de Franse zender M6 te zien was wijst Abdelghani op de rol die salafisten in de radicalisering van zijn broer en van de ganse familie speelde.

Zelf ondervond hij het antisemitisme in zijn familie aan de lijve en vertelde tegen de linkse krant Liberation: “Toen ik een Joodse vriendin had heeft mijn broer Kader me zeven keer met een mes gestoken en zei: “Laat die smerige Jodin los”. De man deed bij de politie aangifte van de verwondingen en het racisme maar de Franse wetsdienaars deden niets met zijn klacht. Zijn broer Kader Merah zit nog steeds in de gevangenis op verdenking van medeplichtigheid aan de aanslag in Toulouse. Volgens Abdelghani is het vrijwel zeker dat hij van de moordplannen van zijn broer op de hoogte was.

Antisemitische zus

In de documentaire valt een ander geluid te horen van Souad, de 24-jarige zus van het monster van Toulouse. Zij zegt “ik sta achter mijn broer, ik sta achter Bin Laden”. Vervolgens schreeuwt ze: “Ik ben fier, fier, fier en ik haat alle Joden en iedereen die moslims afslacht”.

De houding van Souad Merah zorgt voor hevige reacties, ook de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Guéant vraagt dat hiertegen zou opgetreden worden en zegt dat hij het alvast zou gedaan hebben moest hij nog in functie zijn. De opname die van het Franse kanaal M6 gisterenavond van Souad Merha uitzond werden met een verborgen camera gedraaid en op YouTube geplaatst en kan je hier bekijken.