Persbericht CCOJB over ontmanteling islamistische terreurgroep in Frankrijk

De Franstalige koepel van Joodse verengingen, verspreidde vandaag volgend persbericht naar aanleiding van “alarmerende” gebeurtenissen bij onze zuiderburen.

Brussel, 9 juli 2013 – Het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB) reageert nauwelijks op gebeurtenissen die zich buiten onze grenzen afspelen.

Echter, gezien de alarmerende toon van de informatie van de Franse krant “Le Figaro” van deze zaterdag 6 juli en de verklaringen van de openbare aanklager van Parijs bij deze gelegenheid, dient het CCOJB hier een uitzondering te maken.

De ontmanteling van een nieuwe partij van één of meerdere antisemitische islamistisch-terroristische netwerken, was, volgens het Parijse parket, “de gevaarlijkste terroristische groep ooit ontmanteld sinds 1996!”

Evenals de officier van justitie, benadrukt “Le Figaro” verder met ongebruikelijke woorden “venimosité des protagonistes” (het reële gevaar van deze voorvechters, nvdr), samengesteld uit “antisemitische sociopaten” voor sommigen, “geïndoctrineerden door radicale sites” voor anderen.
Het CCOJB herinnert u eraan dat dankzij een mirakel de granaataanval, uitgevoerd door de cel in Sarcelles en gericht tegen een Joodse supermarkt, op 19 september laatstleden, niet eindigde in een bloedbad.

Advertentie

Het CCOJB merkt ook op dat deze cel(len) het nodige materiaal hadden om “moorddadige machines te verzinnen zoals deze die 18 jaar geleden een bloedbad veroorzaakten in de Parijse metro”.

Het CCOJB stelt ook met grote bezorgdheid vast dat de onderzoekers een handgeschreven lijst in beslag genomen hebben waarin het hoofdkwartier van het CRIF (de Franse tegenhanger van het CCOJB), de Vereniging van Joodse advocaten, de Unie van Joodse Studenten van Frankrijk, evenals een “prominent persoon in de joodse gemeenschap” vermeld stonden.

Het CCOJB wil deze feiten onder de aandacht brengen van onze media en onze medeburgers omdat zij niet behandeld kunnen worden met stilte of onverschilligheid of als een fait divers, maar gezien moeten worden als een ontwikkeling en een waarschuwing van de hoogste graad voor België en onze politieke en gerechtelijke autoriteiten of politiediensten.
Het binnensluipen van het reële of gepretendeerde conflict in het Midden-Oosten hier bij ons, verbergt steeds minder een uiterst gevaarlijk en gewelddadig antisemitisme.

Het CCOJB zou het ten zeerste waarderen indien de minister van Binnenlandse Zaken zich over deze zaak uitspreekt voor wat betreft ons land, ongeacht de aangename en legitieme nationale vieringen die weldra zullen plaats vinden, die het CCOJB zeer verheugen.

Maurice Sosnowski – Voorzitter – CCOJB