Openhartige Howard Gutman gaat gesprek aan met hoofdredacteur Freilich

Howard Gutman in gesprek met Joods Actueel
Howard Gutman in gesprek met Joods Actueel

“Ik denk oprecht dat als ik, zelfs met de meest radicale mensen op deze wereld, zou kunnen neerzitten voor een gesprek, we vooruitgang zouden kunnen boeken” is één van de opmerkelijke citaten uit het afscheidsgesprek van de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman met hoofdredacteur Michael Freilich.

Michael Freilich wilde o.a. van Gutman weten of hij de ambassadeur van Obama was of die van de V.S.

Ambassadeur Gutman spreekt voor het eerst over de betekenis van zijn Joodse identiteit en geloof maar ook over hoe hij meer leerde over de Holocaust tijdens zijn ambtstermijn in België dan in zijn ganse leven voordien. Hij geeft zijn kijk op de Joodse gemeenschap in ons land en spreekt over de mentaliteit van de Belgen.

Ook heikele kwesties als Wikileaks, Jonathan Pollard en de Snowden affaire komen aan bod.

Advertentie

Lees het volledig interview in Joods Actueel van deze maand.