Messenzwaaiende vrouw gearresteerd voor Joodse school in Toulouse

terror-in-toulouse

Een verwarde vrouw die met een mes stond te zwaaien werd eerder deze week gearresteerd nadat ze een student van de Joodse school Ohr Torah in Toulouse had bedreigd. Vorig jaar haalde de school het wereldnieuws toen een radicale islamist er een rabbijn en drie kinderen neerschoot.

Volgens de Franse nieuwssite La Dépêche du Midi werd de 51-jarige vrouw gearresteerd toen ze op een dreigende manier met een Zwitsers zakmes zwaaide naar een zestienjarige jongen die net de school verliet. De jongen vluchtte verschrikt terug naar binnen waarop de school de politie verwittigde die de vrouw kort daarop aanhield.

Direct Matin, een andere website wist te melden dat de vrouw antisemitische leuzes riep en er “mentaal onstabiel uitzag”. De vrouw zou een psychiatrisch verleden hebben. La Dépêche ontkende dan weer de antisemitische uitlatingen.

Op 19 maart 2012 schoot Mohammed Merah, een drieëntwintigjarige fanatieke jihadist de dertigjarige Joodse rabbijn Jonathan Sandler neer, samen met zijn twee jonge zoontjes Aryeh en Gavriël. Hij schoot ook het achtjarig dochtertje van de schooldirecteur neer. Twee dagen later kwam de terrorist bij zijn arrestatie zelf om het leven.

Advertentie

Na de dramatische gebeurtenissen van vorig jaar wijzigde de school zijn naam ‘Ozar Hatorah’, wat ‘Thoraschatten’ betekent in ‘Ohr Torah’, het ‘licht van de Thora’.