Dader Toulouse is aanhanger van Al Qaida, viseerde doelbewust Joodse kinderen en Franse militairen

De Franse politie heeft het appartement van de dader van de aanslagen op de Joodse school in Toulouse omsingeld. De politieactie startte vanmorgen om 03.00 uur en is nog steeds aan de gang.

Volgens Claude Guéant, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, heeft de man gezegd met de moord op de rabbijn en drie kleine kinderen Palestijnse kinderen te willen wreken. Ook zou hij de militairen naar eigen zeggen doodgeschoten hebben omdat ze deelnamen  aan de buitenlandse militaire interventies van het Franse leger. Volgens de Israëlische legerradio zou de 24-jarige Jihadist een militaire training gekregen hebben in het grensgebied tussen Afganistan en Pakistan.

Bij aankomst aan het appartement was er een schietpartij waarbij de dader twee politieagenten verwondde. De bestorming van het gebouw door een speciale politie-eenheid is uitgesteld omdat gevreesd wordt dat de dader over explosieven beschikt. De politie heeft ondertussen ook de broer van de man gearresteerd. De moeder van de man, een vrouw van Algerijnse afkomst, werd door de politie ter plaatse gebracht, maar zij  weigerde om met haar zoon te spreken.

De dader pleegde zijn moordende aanvallen vanop een scooter. De politiediensten traceerden hem via informatie van Yamaha scooterdealers die konden meedelen wie wisselstukken kocht om het uitzicht van de scooter te veranderen, ook een telefoon van de dader zou getraceerd zijn.

Op het internet is er ook een videoclip opgedoken van de trainingsessie van een islamistische Franse organisatie, de dader zou gelinkt zijn aan deze groepering.